(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Domácí sekaná plněná zelím-VARENI.CZ
Potřebné ingredience
250 g kysané zelí 2 lžíce strouhanka 70 g schwarzwaldská šunka 6 ks šalotka 4 lžíce solamyl 3 stroužky česnek 500 g mleté hovězí maso 2 ks vejce 1 lžíce ostrý kečup na potření 1 ks bílek podle chuti mletý černý pepř 1/2 lžičky oregano kmín sůl podle potřeby 4 - 5 lžic vývar sádlo
Postup přípravy
Kysané zelí podusíme na malém množství sádla do poloměkka a necháme okapat a vychladnout. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, kečupem a prolisovanými stroužky česneku. Pak přidáme vejce a směs zahustíme solamylem a strouhanou houskou.
Masovou směs řádně prohněteme a rozprostřeme na potravinovou fólii do tvaru obdélníku. Maso poklademe šunkou, do středu rozložíme zelí a pomocí fólie vše svineme do válečku. Takto připravenou sekanou ze všech stran uhladíme a potřeme bílkem, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a obložíme oloupanými šalotkami. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou.
Masovou směs řádně prohněteme a rozprostřeme na potravinovou fólii do tvaru obdélníku. Maso poklademe šunkou, do středu rozložíme zelí a pomocí fólie vše svineme do válečku. Takto připravenou sekanou ze všech stran uhladíme a potřeme bílkem, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a obložíme oloupanými šalotkami. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hvezdamodra
(upraveno)
10. 2. 2014, 5:07
z Lidlu 100% mleté hovezí
jablcko111
(upraveno)
9. 2. 2014, 20:32
môžem sa spýtať, aké hovädzie mäso na túto sekanú používate?
Anna80
(upraveno)
9. 2. 2014, 19:52
tak to muže byt dobre ,vyzkoušim,sekanou mam rada.